Hoe ver kan 3D-printen onze creativiteit brengen?

Juni 15
-
By Signify
Delen op

In de loop der jaren is verlichting geëvolueerd van een enkel functioneel element tot een fundamenteel decoratief onderdeel van elk interieur. Met 3D-printing technologie komen we op het 'next level' van dit verhaal.

3D-printen is een uniek productieproces waarbij materiaal, onder computerbesturing, wordt samengevoegd om driedimensionale objecten te creëren. Als het gaat om verlichting, gebruiken we het om stukken te creëren met unieke vormen, texturen en betoverende lichteffecten die niet kunnen worden gecreëerd met behulp van andere technologieën.

Het maakt het ook mogelijk om snel te experimenteren met nieuwe materialen en kleuren, waardoor onze collecties altijd fris blijven zonder de noodzaak om grote hoeveelheden te produceren. Wij drukken altijd on-demand om er zeker van te zijn dat de middelen doelgericht worden ingezet.

3D-printen verandert het ontwerpproces volledig, waardoor het veel flexibeler, sneller en directer wordt. Ramon Janssen, ontwerper bij Philips MyCreation voegt daaraan toe dat: ''Ontwerpideeën direct kunnen worden getest door ze te 3D-printen, aan te passen en opnieuw te printen. Dit directe proces lijkt meer op een art & crafts creatieproces dan op de huidige mainstream industriële processen''.

De mogelijkheid om een idee binnen een dag snel te testen, te printen en te herdefiniëren, maakt ontwerpcycli veel sneller en dynamischer. De discussies over de producten zijn gebaseerd op echte prototypes in plaats van 2D-beelden ''Het is bijna alsof je iets met de hand maakt'', beschrijft Melle Grossl, Designer bij Philips MyCreation.

Unieke texturen en lampkleuren

Creativiteit gaat ook verder met de mogelijkheid om nieuwe geometrieën en texturen te verkennen die niet mogelijk zijn met conventionele methoden. Of het nu gaat om een ronde, driehoekige of halfopen kap, 3D-printen brengt een heel nieuw spel op tafel waar grenzeloze mogelijkheden en vrijheid bestaan om strepende lichtontwerpen te creëren die een aangename sfeer kunnen geven aan elk huis. zowel wanneer de lampen aan- als uit zijn.

Bijvoorbeeld...

Zijdeachtige en zachte lijnen in bruine kleuren die een luxueus visueel effect kunnen geven aan een kamer, terwijl doorschijnende of transparante lampen met getufte texturen moderniteit en een luxueuze uitstraling kunnen accentueren.

Dankzij de 3D-printtechnologie kunnen ontwerpen subtiele accenten krijgen, waarbij laag na laag fijne lijnen worden gecreëerd die een bredere esthetische impact geven op de uiteindelijke look en feel van het ontwerp - en het interieur.

Duurzame herbruikbare materialen

Naast het kunnen creëren van prachtige lichtvormen in stijlvolle kleuren en texturen, is het gebruik van duurzame en taaie recycleerbare materialen die zowel goed zijn voor het milieu als voor het ontwerp, een creatieve uitdaging waar wij ons voor inzetten.

Al onze lichtontwerpen kunnen aan het eind van hun leven worden hergebruikt. We omarmen het gebruik van recyclebare en gerecyclede materialen zoals polycarbonaat, gerecyclede cd's en visnetweefsel als onze belangrijkste bron om Philips MyCreation 3D-geprinte lampen te maken.

Dankzij het gebruik van deze materialen zijn we in staat prachtige lampontwerpen te maken die huiseigenaren helpen afval te verminderen en een duurzaam huis te hebben.

Slotgedachten...

Ongetwijfeld is 3D-printing een inspirerende technologie voor ontwerpvrijheid en creativiteit, die nieuwe deuren opent voor verlichting die efficiënter, flexibeler en duurzamer is. Het maakt het mogelijk om unieke milieuvriendelijke armaturen te creëren met grenzeloze mogelijkheden. Wij nodigen je uit om onze nieuwste collectie hier te ontdekken.

EXPLORE OUR COLLECTIONS

Urban loft

See all collections
Delen op